Afrikansk kropp

  • 08.06.2017 kl. 13:03


Dagens påstand: Gutter tror det er fritt frem å kommentere kroppen til jenter, så lenge det er et kompliment. Kjersti er drittlei av at menn uppfordret kategoriserer kroppen hennes (kompliment eller ikke), mens makker Adrian synes det må være lov.

I podcasten «Hun vs han» møter du Kjersti Westeng og Adrian Møller Haugan. De er gode venner, men står ofte på hver sin side i kjønnsdebatten. Her møtes de for å diskutere ulike påstander om mann- og kvinnerollen i 2017 - og da blir temperaturen ofte høy.

4 Kommentarer

Dan

30.06.2017 kl. 00:50
Det er ikke greit å kommentere noens person utseende.

Men samfunnet har utviklet seg slik at kropp og utseende er det aller viktigste i livet for svært mange, og spesielt jenter. De gjør hva de kan for å være mest mulig sexy, og da er det vel heller ikke rart at gutter og menn kommenterer kroppen til jenter.

Hvorfor skal man profilere sin egen kropp så til de grader?

Svein Andersen

30.06.2017 kl. 08:24
Dette er dessverre et kjent fenomen. Menn som kommenterer kvinner og jenter i mange sammenhenger. Kompliment eller ikke, er dette ikke greit. Ukjente menn, dvs de kjenner ikke disse kvinnene og jentene, må slutte å slenge med leppa. Hadde de gjort det samme mot meg som mann, hadde jeg straks tatt igjen. Noen ganger tror jeg faktisk at menn mangler soiale antenner. De forstår ikke de sosiale kodene våre. Slik sett synes jeg synd på disse mennene som ikke klarer eller manger evner til å observere og praktisere sosiale normer som er alment aksepterte blant befolkningen ellers. Dette ser vi enda klarere hos menn som kommer fra land hvor kvinner ikke har de samme rettigetene oig som mangler totalt likestilling mellom kjønna. Jeg vil derfor oppfordre både menn og kvinner som opplever og observerer slik skitkasting - for det er slik jeg opplever/oppfatter det - å ta til motmæle.

Odd Karlsen

30.06.2017 kl. 08:32
Krenke-hysteri?!? Folk blir krenket for alt...

Hvis jeg gir ei dame et kompliment for at hu har flott hår, - skal det være feil!?!

Eller lukker jeg opp døra for ei dame er jeg mannsjåvinist?!?

Sier jeg at i dag var du lekker, er det plutselig sexpress?!?

De som blir krenket av DET bør finne seg en sten og krype...

Freda'n

30.06.2017 kl. 09:17
Hei og hå! :)

Pleier ikke kommentere til personer (damer og menn) som jeg ikke kjenner. Av og til slenger jeg ut en "Dæven så flott du ser ut!" til en jeg kjenner. Det kan godt ende med en "Ja, og du ser ut som en potetsekk!" med et lurt smil. Som regel bare god humor i det og tar meg ikke nær av det.

Hadde en fremmed sagt det samme ville jeg tenkt "Hva i huleste mente han/hun med det?" og hvert mer kritisk og kanskje også litt irritert. Krenket vil jeg ikke gått så langt å si at jeg blir. Så når man sier sånt til en fremmed kan det ofte taes opp negativt. Du kjenner jo ikke personen eller hva slags fortid personen har. Så folk kan bli krenket eller sjokket avhengig av hva og hvordan det blir sagt.

Nå skal det sies at jeg av og til kommer i prat med fremmede personer, når jeg bare henger eller sitter ved et bord på en cafe. Tar ikke kontakt selv men folk tar av og til kontakt med meg. Hvorfor? Nei, ikke vet jeg men mer fordi de kanskje er litt ensom og trenger en prat. Kanskje jeg ser ut som en troverdig person. Så tar vi en prat som kan ende med "Synes du var en fin person å prate med!". For meg så er det ikke noe farlig med en prat på stille dager. Har dame så om det er en date de er på jakt etter nevner jeg fort at jeg er ganske opptatt med en fra før.

Et lite "Takk!" når jeg holder døren oppe når jeg skal ut av en bygning og en annen skal inn er alltid hyggelig. Men mer og mer sjeldent i byen at man hører det. Ender med at folk driter i det og man får døra i tryne isteden. Nå skal det sies at de fleste er hyggelige.

Ja, nå skal jeg ikke gå for langt bort fra temaet men konklusjonen er at jeg ikke er så glad i tilbakemeldinger av dette slaget fra fremmede selv om jeg ikke blir krenket av det. Men fra folk jeg kjenner går det helt fint.

Ha en god dag videre folkens. :)

Skriv en ny kommentar

Hun vs Han

Kjersti Westeng og Adrian Møller Haugan er venner, som ofte står på hver sin side i kjønnsdebatten. Kan gutter kommentere kvinnekroppen uoppfordret? Jente på guttetur - en umulighet? Og sier gutter uten unntak alltid ja til sex?

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits